Huset fÀrdigt!

Postat: 2010-05-23 kl 23:47

Huset blev faktiskt praktiskt taget fĂ€rdigt redan i slutet av februari och vi har bott hĂ€r sedan dess :) Min blogg har hela tiden slĂ€pat efter med flera veckor, för att inte sĂ€ga mĂ„nader. Det Ă€r ett medvetet val men nu ska jag inte hĂ„lla er pĂ„ halster lĂ€ngre utan hoppar direkt frĂ„n halvfĂ€rdig till fĂ€rdig insida med de flesta möbler pĂ„ plats. Sen inflyttningen har smĂ€rre detaljer tillkommit, framförallt pĂ„ elsidan (t ex de fula vita reglagen för golvvĂ€rmen Ă€r bytta till dito i antracit) och det som Ă„terstĂ„r nu Ă€r “smĂ„ skitsaker” (elektrikerns egna ord) som förhoppningsvis kommer pĂ„ plats pĂ„ torsdag. Den som lever fĂ„r se… ;)

Ja, det har varit en lĂ„ng och jobbig resa att bygga hus, det finns stoff till en hel bok! Ett bygge Ă€r sĂ„ komplext att det finns stort utrymme för missförstĂ„nd, skenande kostnader, byggfel (kan hĂ€nda Ă€ven den bĂ€ste), sura miner och hĂ„rda ord. Under byggets gĂ„ng har vi kommit i kontakt med hantverkare av vĂ€ldigt varierande sort, allt frĂ„n bottennapp (gubben som lovade bygga men aldrig hörde av sig, grĂ€vfirman som skulle bygga vĂ€g “nĂ€sta vecka”, elektikern som tycker att vi “jĂ€vlas” med honom nĂ€r vi vill att han Ă€ntligen gör klart, över tre mĂ„nader efter utlovad tid!) till verkliga proffs (hĂ€r kan jag nĂ€mna entreprenörerna Ingmar Jansson, Runar Jansson och VVS:arn Ronald Karlsson, rekommenderar dem varmt!) och allt dĂ€remellan (t ex vĂ„r lettiske halvbekant som snider till otroligt snygga detaljer i bĂ„de trĂ€ och gips men Ă€r mindre bra pĂ„ att *bygga* större saker i trĂ€. Han borde ha blivit konstnĂ€r istĂ€llet ;) ).
Men nu ska jag inte babbla mer utan gÄr raskt över till bilderna.

HÀr kommer först vÄrt vardagsrum sett ur olika vinklar.
vrum_uppifran.JPGvrum_kvallstid.jpgvrum_fran_trappan.jpg

Och sÄ köket med matplats:

koket_kvallstid.jpgkoket.JPG  matplats.jpg

Loftet:

loftet_med_krukvaxt.JPG

Datorrummet:

datorrum.JPG

Badrummet:

badrum.JPGduschen.JPG

2 kommentarer »

  1. Snyggt!

    Kommentar av ia — 2010-05-24 @ 0:53

  2. Imponerad, verkligen jÀttefint!!!

    Kommentar av Bettan — 2010-05-24 @ 23:45

RSS för kommentarer till det hÀr inlÀgget. TrackBack URI

Kommentera