Provk√∂rning: Kia Cee’d, Chevrolet Cruze, Toyota Auris och Toyota Prius

Postat: 2010-04-18 kl 22:43

Ett nöje jag har är att provköra bilar. Emellanåt har jag mer seriösa bilbytesplaner men ibland kollar jag in nya bilmodeller bara för att det är så kul. Det är alltid lika roligt att titta, provistta, köra en tur och prata bilar med försäljarna. Om inte annat så kan jag kanske bilda mig nån uppfattning om vilken som blir min nästa bil när det blir aktuellt att byta.

H√§romveckan provk√∂rde jag ett par nya koreanare: Kia Cee’d och Chevrolet Cruze.¬†Och ig√•r provade vi Inga och jag tv√• Toyota-modeller: Ansiktslyfta Auris och senaste generationen av Prius.

 

Kia Cee'd

Kia Cee’d¬†√§r ny h√§r p√• √Öland men modellen har funnits sedan 2006. Det m√§rks inte, den k√§nns modern som vore den ny f√∂r i √•r. √Ąven om den normalutrustad och skattad kostar en bit √∂ver 20.000 ‚ā¨ h√∂r den √§nd√• till de billigare¬†i sin storleksklass¬†- och defintivt mest prisv√§rda! Det fr√§msta lockbetet √§r garantierna. Med hela 7 √•rs (!) fabriksgaranti¬†vill det till att bilarna h√•ller h√∂g kvalitet. Minns att jag l√§ste i “Alla bilar” att de tyckte Cee’d var “tr√•kig”. Jag kan faktiskt inte h√•lla med. Jag tycker den √§r riktigt snygg och n√§stan lite sm√•tuff, s√§rskilt i kombiutf√∂randet, eller “Sporty Wagon” som de kallar den. P√•minner lite om Peugeot 407. Kvalitetsk√§nslan √§r solid, t ex st√§ngs d√∂rrarna med ett ljud som p√•minner om betydligt dyrare tyska m√§rken… D√§r tar dock likheterna med t ex BMW slut. Cee’d √§r ingen sportbil och uppmanar inte till n√•gon aktiv k√∂rning. V√§gegenskaperna √§r godk√§nda men inte lysande. Fartresurserna √§r likas√• OK f√∂r motorstorleken (1,6-l bensinare p√• 126 hk). Den √§r inte snabb men svarar bra p√• gas och g√∂r sitt jobb mjukt och hyfsat tyst. Cee’d finns √§ven med en 2-liters bensinare som jag hoppas f√• √•terkomma med en recension om. Cee’d √§r kanske inte direkt k√∂rglad men visst finns det k√∂rgl√§dje d√§r, en s√§regen gl√§dje som tilltalar s√§rskilt den v√§nstra hj√§rnhalvan. Det f√•r mig att t√§nka p√• Skodas gamla slogan: “F√∂r nuftiga m√§nskor”.

 

Chevrolet Cruze 

Billigare √§nd√• √§r Chevrolet Cruze¬†- i dubbel bem√§rkelse… Med en prislapp fr√•n ca 16.000 ‚ā¨ inkl. skatt (minns inte exakt och det finns ingen info p√• Bilhallens hemsida) √§r kanske den billigaste mellanklassaren som finns att k√∂pa.¬†Hyfsat snygg design, trevlig interi√∂r och 5 stj√§rnor i Euro-NCAP minsann.¬†I √∂vrigt tog den mig tillbaka till 1980-talet (den √§r sl√∂¬†och sm√§rtsamt bullrig). Till√§ggas b√∂r att jag k√∂rde den lilla motorn (1,6) s√• med en st√∂rre spis hade den kanske k√§nts mer up-to-date. Komforten √§r OK p√• sl√§t v√§g och beteendet √§r s√§vligt understyrt. Men i rondeller hade jag √∂nskat snabbare respons fr√•n chassit¬†medan jag √∂nskat mig mindre direkt input p√• oj√§mn v√§g…hjulst√§llena sl√•r osnyggt i v√§gskarvar och Svibybrons √∂k√§nda retardationssp√•r (som ovann√§mnda Cee’d f √∂ klarade med bravur!). Sammantaget k√§nns Cruze som en¬†sminkad budget-Ascona och v√§cker absolut inget habeg√§r hos mig. Att en bil har ett l√•gt nypris √§r inte sk√§l nog att k√∂pa den, hellre d√• att l√§gga samma summa pengar p√• en riktigt bra begagnad bil.

 

 Toyota Auris

Broschyren f√∂r Toyota Auris ljuger redan i f√∂rsta meningen: “En design som sticker ut”. N√•ja, “sticker ut” √§r verkligen att ta i f√∂r en normal svenssonbil. Men med nya fronten ser den ivf helt OK ut och inte snudd p√• ful som den gjorde innan. (I √∂vrigt st√§mmer broschyren √∂verens med verkligheten och √§r en klar f√∂rb√§ttring mot den f√∂rra broschyren som var…hmmm…kanske n√•got otidsenlig och jag gjorde mig lustig √∂ver den i min blogg f√∂r n√§stan exakt tre √•r sen: http://www.territoni.ax/Blogg.php/?p=3661¬†). N√•got har √§ven h√§nt under skalet, tycker den k√§nns skojigare att k√∂ra nu. Tyst och komfortabel var den redan innan faceliften. Den √§r inte direkt upphetsande men p√• det hela taget en v√§ldigt trevlig bil som s√§kert h√•ller ihop √•r efter √•r, som Toyota oftast g√∂r. ¬†Toyota Prius

Nya Toyota Prius √§r desto h√§ftigare! Den har nyligen sl√§ppts i sin tredje generation och d√§r kan man snacka design som “sticker ut”. Inga och jag √§r √∂verens om att den ser ut som en rymdfarkost fr√•n en sci-fi film. Om det √§r en bra eller d√•lig sak r√•der det dock delade meningar om… Enligt min mening √§r Prius den enda riktigt snygga Toyotan just nu. En annan sak sambon och jag √§r √∂verens om √§r att Prius ser ut att komma fr√•n 2020-talet, den √§r l√•ngt f√∂re sin tid med hybriddrift, stegl√∂s automatl√•da (som faktiskt funkar perfekt - till skillnad fr√•n 1970-talets Rem-Johan), heads-up display (hastigheten projiceras p√• insidan av vindrutan) och en l√•ng rad andra tekniska finesser. K√∂rupplevelsen √§r…annorlunda! P√• ett positivt s√§tt. Samtidigt som man fascineras av allt tekniskt spektakel √§r handhavandet √§nd√• v√§ldigt okomplicerat, faktiskt busenkelt! Totaleffekten p√• 136 hk g√∂r inte bilen till en raket men den axar mjukt som f√• och hyfsat tyst. Det som h√∂rdes mest och faktiskt f√∂rtog intrycket n√•got var d√§cksbullret och det beror p√• att “v√•r” bil var utrustad med 17″ l√•gprofilare. I √∂vrigt var jag helt s√•ld p√• Prius och kan mycket v√§l t√§nka mig att det blir min n√§sta bil! :D
 

 

2 kommentarer »

  1. Prius är bäst!!! :-)

    Kommentar av Elisabet — 2010-05-24 @ 13:55

  2. Jo, men tyv√§rr utom r√§ckh√•ll f√∂r min pl√•nbok. D√§rf√∂r blir min n√§sta bil en b√§ttre begagnad kvalitetsbil. Exakt vilken bil det blir avsl√∂jas inom kort i en blogg n√§ra dig…[edit 2010-06-25] Det blev en Merca den h√§r g√•ngen.

    Kommentar av Toni — 2010-05-25 @ 23:16

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera